יוגורט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/10/2002 | 08:55 | מאת: רון

מה היתרונות הבריאותיים של יוגורט? האם חשוב לאכול יוגורט כל יום? האם יש חשיבות למאכל יוגורט דווקא בבוקר? מה לגבי אקטימל? האם הוא מומלץ לאכילה או שהוא רק תרגיל שיווקי?

24/10/2002 | 12:02 | מאת: adi

רון, לגבי היוגורט: יש בו חיידקים פרוביוטים שהם טובים לעיכול. יש בו סידן. לא חושבת (אבל אפשר כמה פעמים בשבוע). לא חייב. לגבי האקטימל: אין לי מקורות מידע מספקים. עדי

24/10/2002 | 15:59 | מאת: ליבת

התזונאיית שהייתה לי פעם נתנה לי לאכול שתי יוגרטיים ביום

27/10/2002 | 17:52 | מאת: ליטל להב

שלום רון יוגורט הוא אחד ממוצרי החלב, ולפיכך מהווה מקור של חלבון איכותי (בעל ערך ביולוגי גבוה), מקור טוב של סידן. בשנים האחרונות, נוספו הרבה מוצרי פרוביוטיקה, כלומר הכנת יוגורטים ע"י פרמנטציה המתבצעת ע"י חיידקים פרוביוטיים. הכוונה בפרוביוטיקה היא לשימוש במיקרו אורגניזמים המקדמים את בריאותו של ה"מארח" (HOST). ישנם מחקרים רבים בנושא, ואני סבורה שעוד נשמע רבות על יתרונותיה החשובים של הפרוביוטיקה. אין לדעתי חשיבות לאכילת יוגורט דווקא בבוקר. כמו כן לא ארצה להתייחס באופן ספציפי לאקטימל היות והוא מותג ספציפי. אך בכל מקרה, לא מדובר בתרגיל שיווקי. ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית