דיאטה שנתקעה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/10/2002 | 19:21 | מאת: מירי

לנועה, דנה, ליטל וכל הדיאטניות הנפלאות ראשית, הפורום שלכן מקסים, וממש ברמה, פשוט כיף... ןלשאלתי: דיאטנית קלינית, בקופ"ח, נתנה לי תפריט של 1200 קק"ל, כי אני בעודף משקל גדול (BMI=32ׂ התחלתי עם הדיאטה, כולל פעילות גופית יומית של 45 דקות הליכה מהירה. הכל היה טוב ויפה, ובאמת ירדתי 5 ק"ג בחודש הראשון, ובשני 2, ועכשיו נתקעתי. פשוט לא יורד גרם. זה ממש מתסכל, ורציתי לדעת, אם עלי להוריד מהקלוריות כדי להמשיך את הירידה או לתגבר פעילות גופנית? הדיאטנית לא מוכנה לרדת מה-1200 קק"ל, כי טוענת שמתחת לזה תהיה האטה בחילוף החומרים ושאני צריכה סבלנות. העניין הוא שיש לי עוד המון לרדת ואם כבר עכשיו נתקעתי, אז מה יהיה? מה דעתכן?? תודה מראש-מירי

23/10/2002 | 22:33 | מאת: adi

מירי, 1. הדיאטנית שלך צודקת!!! 2. דבר שני: תרשמי מה עוצר אותך מלרדת (לדוגמא: אחד, הממתקים של הילדים. שני, לא שותה מספיק(. 3. לא ציינת כמה זמן התקיעה. אבל יש בכל תהליך תקיעות מידי פעם. אם את עושה נכון אז התקיעה במשקל היא דבר מאוד בריא לגוף. בתחילת התהליך, הגוף לא יודע שהחלטנו על דיאטה, ונכנס למצב של מחסור. במהלך התקיעה הוא פשוט מסדר את עצמו ולאחר הסידור את תיראי ירידה. עדי

25/10/2002 | 09:46 | מאת: ליאת

מירי, ראשית ברכות על יציעתך לדרך ועל העובדה שאת מטופלת במסגרת מקצועית ואמינה. כפי שאמרה לך נכון הדיאטנית המטפלת בך צריך סבלנות. אבולוציונית הגוף מתוכנת להתגונן מפני רעב ומגייס עצמו למנוע את הירידה במשקל כאשר נדמה שתקופת הרעב עשויה להיות ממושכת. לכן בתחילה יורדים יפה ואח"כ נתקעים, אבל היות ואת גם פעילה גופנית וגם מתמידה, הירידה חייבת להימשך. באשר להפחתה יותר דרסטית בקלוריות - זו טעות, גם היות ולא ניתן בתפריט דל מאוד לספק את כל הויטמינים והמינרלים וגם משום שככל שהרעב יותר קיצוני, כך תגובת הגוף יותר "היסטרית" - וכפי שנאמר לך, בנסיון למזער את סכנת ההרעבה הגוף יפחית את קצב חילוף החומרים ועוד יותר "תיתקעי". הדיאטנית עליזה פלנט ממליצה לבלבל את המערכת בכך שלא תישהי על כמות קלוריות קבועה בתפריט. היא נוהגת לתת למטופלים דיאטה עשירה מעט יותר בסופי שבוע, מה שמאפשר גם לאכול דומה יותר לכולם, גם לשבור מעט את השיגרה ובאותה הזדמנות מוריד את סף ההתגוננות של הגוף מפני רעב. אם בנוסף משלבים במהלך השבוע יום אחד מעט יותר קיצוני, התוצאות לדבריה מצויינות. ולנושא הפעילות הגופנית, המשיכי בה באדיקות, ואם את רוצה משהו נוסף אולי תשלבי הנאה - צאי לרקוד, לכי לרכב על סוסים, כל מה שגורם לך שמחה ומשלב פעילות. מאחלת לך הצלחה!

31/10/2002 | 17:45 | מאת: מירי

לד"ר גילה רוזן המון תודה על תשובתך. אני מבינה שאת מנהלת הפורום, אז רציתי לברך אתכן על העבודה הנפלאה שאתן עושות כאן. ושוב תודה על התשובה. למרות שזה קשה, אני אשתדל שלא להתייאש מירי

מנהלי פורום תזונה קלינית