סידן בדגי הים הצפוני

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/02/2002 | 11:43 | מאת: שאול

מהם דגי הים הצפוני העשירים בסידן? האם הסרדינים שייכים לדגי הים הצפוני? האם מוכר לכם החומר שנקרא מומיו? בתודה

05/02/2002 | 10:10 | מאת: ניקולט

לשאול שלום, דגי הים הצפוני אינם עשירים בסידן באופן גורף. תכונתם המועילה היא היותם עשירים בחומצת שומן אומגה 3. יוצא דופן הוא דג סלמון משומר שמכיל 210 מ"ג סידן ל100 גרם דג. סרדינים ומקרלים שאינם שייכים אכן, עשירים בסידן. בתיאבון.

שאול שלום! דגי ים צפוני מצטיינים בתכולה גבוהה של חומצות שומן מסוג אומגה 3, במיוחד EPA I DHA. המרכיב שמעלה את כמות הסידן בדגים הוא העצמות. לכן סרדינים נחשבים למקור טוב לסידן - כי אנו אוכלים את עצמותיהם. מבחינת בשר הדג, הוא אינו מהווה מקור משמעותי לתוספת סידן. לא ידוע לי מזה מומיו, אפשר לקבל רמז? נועה

08/02/2002 | 19:49 | מאת: שאול

1. ראיתי כתבה באינטרנט והוזכר שם , אני מצטט: מומיו: זהו חומר מוכר בקרב עולי רוסיה מקורו בתקרות מערות בהרים גבוהים לפחות 2700 מטר. על התקרות מצוי בצורת טיפות . חושבים שהמקור השם למומיו – מומיה, חומר משמר חיים. נוצר מצמחים ובע"ח קטנים (אורגניים ואאורגניים) שנרקבו באופן בלתי מושלם בתנאי קור. המומיו עשיר במינרלים ובעיקר בסידן אשר נספג באופן מושלם ובונה עצם. תכונות שהוכחו באופן מדעי: שיפור עצום בריפוי עצמות , שברים, הריפוי מהיר ואנשים חוזרים ללכת. אחת הבעיות הקשות ביותר הוא להשיג חומר נקי. בשל צבעו השחור נמכרים שקיות המכילות זפת ולא מומיו. הכתבה כולה נמצאת ב- http://www.tevalife.com/article.asp?id=448 2. היות ואני לא צורך מוצרי חלב אני מחפש תחליף לסידן זמין הנספג היטב בגוף. לצערי אני רואה שדגי הים הצפוני עניים בסידן ( אני מעדיף אותם כי שמעתי שרמת הרעילות היחסית שלהם היא נמוכה לעומת דגי ים רגילים או דגי בריכות המטופלים באמצעים לא סימפטיים). האם זה נכון שהסלמון עשיר יחסית בסידן? האם לא ניתן לרכך את עצמות דגי הים הצפוני ואזי לאכול אותם? בתודה מראש

מנהלי פורום תזונה קלינית