מודה לך מראש על ההתיחסות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/10/2002 | 12:47 | מאת: ממתינה

הבן שלי בן 14.5 שוקל 79 קילו גובהה 173 ס"מ מזה 3 חודשים נמנע לאכל בלילה מאכילת עוגות ,שתיה מתוקה מקפיד על מים בלבד אבל אינו יורד במשקל בצורה משמעותית .מאחר הוא מעוניין לרדת וכבר נמצא במצב נפשי ירוד, איך אני יכולה לעזור לו?

שלום לך ולבנך גם! אתם בהחלט יכולים להיות רגועים. ילדים (ובנך עדיין ילד...), לא אמורים לרדת במשקל, זוהי אינה המטרה. אנו מצפים שבאמצעות תזונה מאוזנת והרגלים טובים (כמו שהוא אימץ לעצמו), לא תחול עלייה נוספת במשקל, כלומר המשקל ישאר קבוע ורק תתרחש עלייה בגובה. התוצאה תהיה איזון טוב יותר בין הגובה למשקל. בהחלט רצוי ואפשר לקוות שבנך יצליח לשמור על משקל זה. כאשר יגבהה ויגיע לגובה של בערך 1.80 מ' ויותר הוא כבר לא יהיה בעודף משקל. צריך להיות סבלניים... אפשר לשקול תוכנית לירידה במשקל כאשר פוטנציאל הצמיחה לגובה מומש ועדיין לא הושג איזון. מכיוון שבנך רק בן 14 ולגבוה אפשר עד גיל 18 ואפילו יותר, שוב, מילת המפתח היא סבלנות! לכל מה שהוא עושה, ניתן להוסיף פעילות גופנית. זו הדרך הבטוחה והבריאה ביותר שבאמצעותה ילדים ובני נוער מאזנים את משקלם. בהצלחה! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית