תוסף ברזל ואוקסלטים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/10/2002 | 23:08 | מאת: נטע

שלום רב, מצאתי באתר מסוים את הציטוט הבא Oxalic acid combine with calcium, iron, sodium, magnesium, or potassium to form less soluble salts known as oxalates האם לקיחת תוסף ברזל יכולה להגביר את האוקסלטים בגוף? כלומר האם מי שצריך דיאטה דלת אוסלטים צריך גם לא לקחת תוסף ברזל? המון תודה נטע

23/10/2002 | 16:41 | מאת: דנה ויינר

נטע שלום, המשפט מסביר כי חומצה אוקסאלית נקשרת לחומרים כגון ברזל, סידן, נתרן מגנזיום ואשלגן ויוצרת מלח קשה תמס או אוקסלאטים במערכת העיכול ולא בדם. לדוגמה אנשים עם נטיה לאבני אוקסלאט מומלץ לצרוך הרבה סידן, ושתיה מרובה, על מנת שהסידן יקשר לחומצה האוקסאלית ולא יספג הלאה וישאר במערכת העיכול, ולא ישקע בכליות או ברקמות אחרות. מי שצריך דיאטה דלת אוקסלאטים דווקא מומלץ לקחת ברזל כי זה נקשר לאוקסלאט במערכת העיכול ולא נספג לבד. כמו כן לאנשים עם דיאטה דלת אוקלאטים מומלץ לקחת תוסף סידן. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית