בשר בקר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/10/2002 | 11:07 | מאת: רון

ממליצים כיום להמנע מבשר בקר בשל סרטן המעי הגס. 1. האם יש צורך לאכול בשר בקר או שאפשר להסתפק בעוף והודו? 2. האם גוף האדם נועד לאכול בשר בקר בכלל? 3. מהו בשר הודו אדום? והאם גם הוא לא בריא בגלל שהוא נחשב לבשר אדום? 4. כבד עוף עשיר בברזל ו-B12, אך לא מומלץ לאכול איברים פנימיים. מה דעתך לגבי כבד עוף? בתודה מראש,

21/10/2002 | 21:10 | מאת: adi

היי רון, אני לא דיאטנית אך אנסה לענות לך ככל יכולתי ואם לדיאטניות יהיה מה להוסיף אז גם אני אלמד: 1. אז ככה: כעקרון, יש להעדיף בשר הודו אדום ועוף, אך אחת לשבועיים בשר בקר רזה אפילו רצוי. 2. אנחנו קניבלים (כלומר, אוכלי בשר(. 3. בשר הודו אדום זה הבשר הבריא ביותר שיש (בייחוד החזה(. 4. כבד של עוף מומלץ מאוד בייחוד לנשים בזמן ווסת. עדי (לא דיאטנית אבל למדה הרבה על בשרה)

רון שלום! הסיבה שלא ממליצים על בשר אדום היא תכולת השומן הגבוהה שבו. אם משתמשים בחלקים רזים של הבשר או מפרידים ממנו את השומן, אזי אין חשש. 1. בשר בקר מכיל חלבון איכותי ובנוסף עשיר (יותר מעופות) בויטמינים ומינרלים חשובים כמו אבץ, ברזל ובעיקר B12 (פי 7 מהודו ופי 12 מעוף!). מי שצריכת הבשר שלו מסתכמת בעופות, עלול לפתח חוסרים תזונתיים. זה תלוי כמובן גם בהרגלי תזונה נוספים. ההמלצה היא כן לאכול בשר בקר רזה בתדירות של 3-1 פעמים בשבוע. 2. אם השאלה היא פזיולוגית ולא פילוסופית אז כן. האדם הוא בעל חי קרניבור (אוכל בשר) והרביבור (אוכל צומח). תוך שילוב השניים מתקבלת צריכת כל המרכיבים התזונתיים הנחוצים לגוף. 3. בשר הודו אדום הוא חלק מגוף ההודו שצבעו אדום יותר. הצבע מקורו בסיבי שריר אדומים (צבע הדומה להמוגלובין שבדם). אין שום דבר לא בריא בבשר זה. שוב, הדגש צריך להיות על כמות השומן. 4. הפרטים שציינת לגבי כבד נכונים. החסרון שלו לעומת בשר שריר הוא שבלתי ניתן להפריד ממנו את השומן (והכולסטרול). ההמלצה לגבי אכילת כבד ואיברים פנימיים אחרים היא לבריאים - לא להגזים, פעם בשבועיים או חודש זה בסדר. לסובלים מיתר שומנים בדם - להמנע. נועה

24/10/2002 | 08:49 | מאת: רון

נועה שלום רב, תודה על תשובתך המקיפה. החשש שלי מבשר בקר הוא יותר מהסיכון שהוא מהווה לסרטן המעי הגס. שכן כל מי שמדבר על מניעת סוג סרטן זה, ממליץ להמנע מבשר בקר. מה דעתך על כך? והאם בדבר נכון גם לגבי בשר הודו אדום? לגבי שומן רווי וכולסטרול, אני מניח שמה שחשוב הוא כמה סה"כ שומן רווי וכולסטרול צורכים ליום. אגב האם ידועה לך הכמות המומלצת שלא כדאי לעבור אותה לגבי שומן רווי וכולסטרול? שוב תודה, רון.

מנהלי פורום תזונה קלינית