טריגליטצידים ותזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/01/2002 | 17:27 | מאת: רמי

שלום רב- הטריגליצרידים שלי גבוהים מן הסביר(380). הרופא אמר לי להמנע מעוגות ולחם לבן. שאלתי-האם ממש להפסיק ? מהו המינון הסביר שלא ממש יפגע בערכים של הטריגליצרידים? (הכולסטרול שלי תקין-והסוכר גם הוא). תודה על התשובה מראש.

11/01/2002 | 07:47 | מאת: adi

רמי, נראה לי שכוונת הרופא היא שתשתדל להשתמש בלחם קל מקמח מלא. עדי

11/01/2002 | 21:24 | מאת: ניקולט

לרמי שלום, התזונה להפחתת רמת גליצרידים בדם היא : דלת סוכר ודלת שומן. כלומר, תשתדל להפחית למינימום את הממתקים. תעבור לאכילת לחם מחיטה מלאה , ותפחית את כמות המזון השמן. בהצלחה.

רמי שלום! חסרים לי פרטים יותר מפורטים (גיל, משקל, מחלות רקע, בדיקות) בכדי לתת לך יעוץ אישי וספציפי. אומר רק כי העקרונות המנחים בדיאטה להפחתת טריגליצרידים הם: 1. הפחתה עד המנעות מסוכרים פשוטים (סוכר לבן, חום, דבש וכל מוצרי המזון והשתיה להם הם מוספים). 2. הגבלה של כמות הפירות היומית ל 3-2 יח'. 3. הפחתה של כמות השומן בתפריט. עקרונות אלו לא אמורים להזיק לבריאות אך רצוי שמטפל אישי (רופא או דיאטנית המכירים אותך) יתאים אותם לך באופן אישי. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית