מחסור ב-FERITIN והמוגלובין גבוה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/10/2002 | 19:05 | מאת: נילי

בני בן ה-16 התלונן על עייפות. בבדיקת הדם נמצא המוגלובין גבוה, כדוריות דם תקינות אולם תוצאה מתחת לנורמה של FERITIN. קיבלתי תגובות סותרות של רופאים: האחד אומר שיש צורך בתוספת ברזל עקב תזונה לקוייה, השני אומר שחוץ מה-FERITIN הכל בסדר, המוגלובין גבוה ולכן לא צריך לעשות כלום. איך עלי לנהוג? ועם רופא מומחה מאיזה תחום אפשר להתייעץ? תודה

נילי שלום! התייעצות עם רופא המטולוג היא שתתאים כאן. נכון שהמוגלובין גבוה (או תקין) בלבד אינו מצדיק התערבות תזונתית, להיפך, אולי צריך לבדוק למה ההמוגלובין גבוה. לעומת זאת פריטין נמוך מעיד על כך שמאגרי הברזל מרוקנים. מצב זה עלול להוביל בסופו של דבר להמוגלובין נמוך, ומכאן ההמלצה להשלמה תזונתית. אני ממליצה לפנות למומחה בעניין ובכל מקרה לחזור על הבדיקות עוד 3 חודשים. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית