חולשה עקב מחסור בברזל ופריטין
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, שמי אורי ואני בן 26 בעקבות חולשה שיש לי עשיתי בדיקות דם והתברר שיש לי ברזל ופריטין נמוך (הפריטין מתחת לשמונה). במשך כמה חודשים לקחתי פיריפול אך זה לא עזר. אציין שרוב חיי לא אכלתי מסודר (גדלתי על לחם עם שוקולד). בשנתיים האחרונות התחלתי לאכול יותר מסודר, וארוחת הצהריים הייתה בנוייה מחזה עוף, מנת פחממות וסלט עם טחינה (מלאה) שאני מכין. הבדיקת פריטין הגבוהה היחידה שיש בארכיון היא מלפני שנתיים שזה היה אחרי תקופה שבה אכלתי פיתה עם שווארמה כל יום. מכאן הבנתי שהגוף שלי סופג הכי טוב מבשר. ברור לי שיש לי בעית ספיגה, וטחינה וחזה עוף לא מספיקים לי, החלטתי להמיר את החזה עוף בקציצת בקר (או הודו), ככה שכל יום אני אוכל בערך 70 גרם של בשר. אני ככה בערך חודש ואני כמעט לא מרגיש הבדל השאלות שלי הם כאלה 1. האם 70 גרם ביום (5 פעמים בשבוע) זה מספיק? 2. האם זה בעייתי שאני מכין את הקציצה ואז מקפיא אותה? אם זה הופך אותה לפחות יעילה? 3.באיזה בשר יש הכי הרבה ברזל? אשמח לעצות בתודה
שלום אורי, 70 גר' בשר זו מנה קטנה מדי, מומלץ להעלות ל- 120-150 גר' לפני בישול. הכי טוב שילוב של הודו ובקר רזה. הבישול לרוב מעלה זמינות, כך שזה לא מפריע. בברכה,דנה