בקשת עזרה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/07/2012 | 17:56 | מאת: מבולבלת

בעלי עבר לפני חודש וחצי ניתוח כריתה של חלק מהמעי ופתיחת סטומה בבטן בשל מחלת דיברקוליטיס ולאחר חודש ימים סגרו לו את הסטומה ע"י ניתוח נוסף, לדברי הרופשאים הוא יכול לאכול רגיל אולם למעלה משבועיים לאחר הניתוח הוא לא מצליח להתאושש, כל היום הוא בשירותים הוא ירד כבר 20 קילו ממשקלו -1/4 ממשקלו הכולל, אני משתדלת לתת לו לאכול כל 3 שעות דברים קלים, השאלה שלי היא האם אני צריכה ללכת לרופא גסטרו? או לדיאטנית?או לכירורג? ומה מותר לו לאכול ומה לא? אשמח אם תענו לי 0

לקריאה נוספת והעמקה
28/07/2012 | 20:06 | מאת: דנה ויינר

שלום, ראשית כדאי ומומלץ להתייעץ עם הדיאטנית במחלקה הכירורגית בה עבר את הניתוח. כנראה שתהליך ההסתגלות שלו ארוך יותר ולכן יש להתקדם עם הדיאטה יותר באיטיות. ב- 3 שבועות ראשונים אחרי הניתוח כדי להיות על דיאטה דלת סיבים תזונתיים- כלומר ירקות ופירות טריים כלל לא, פרט לבננה ורסק תפוחים. אפשר מעט ירקות מבושלים כגון קישואים, דלעת, בטטה ותפוחי אדמה. כדי לשמור על תפריט דל שומן, ללא טיגון ותוספת שמן, גבינות ובשרים רזים. לגבי מוצרי חלב הייתי מתמקדת ביוגורט ביו ואקטימל בלבד , מעט גבינה לבנה או קוטג' ומעט גבינה צהובה 9%. ללא חלב או לבן/אשל/שמנת. לחם לבן או לחמניה, אורז, קוסקוס וכן אפשר לנסות שבולת שועל. אפשר להשתמש בחלב דל לקטוז אבל לא חלב סויה. המנעו ממשקאות ממותקים או מיצי פירות. וכמובן, מחר בבוקר שיחה ראשונה לדיאטנית המחלקה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית