תינוקת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/10/2002 | 15:13 | מאת: רונה

ביתי בת שנה וחודש. בחודש האחרון הייתה חולה המון: חום עקב זיהום חיידקי (אושפזה כשבוע ימים) נזלת וכו'. כעת החום חלף אולם במהלך השבוע האחרון היא מקיאה ומשלשלת (בימים האחרונים רק משלשלת פעמים ביום). בשל השלשולים וההקאות היא לא מקבלת תחליף חלב - מקיאה אותו, ובקושי אוכלת. למשל: ביום אחד היא אוכלת פרוסת לחם עם מחמאה, חצי כוס פירות וחצי כוס מרק ירקות וזהו... (וגם זה במאמצים רבים). לאחר ששקלנו אותה ראינו כי היא הורידה במהלך החודש האחרון 700 גרם. גובהה 80 - 79 ס"מ ושוקלת 9 ק"ג. חוץ מזה שהיא די רזה, היא מאוד חלשה , קשה לה ללכת וכו'. מה ניתן לעשות בכזה מצב, האם יש מאכלים, משקאות עתירי קלוריות, ויטאמינים מומלצים תודה

18/10/2002 | 17:01 | מאת: adi

רונה חמודה, אני חושבת שתוותרו קצת על האוכל ותתעקשו איתה על נוזלים. תחשבי על זה שכשאת חולה, אז גם לך אין תיאבון. כשהיא תבריא (עכשיו זה חורף) תיאבון יחזור. עדי

רונה שלום! קשה לענות on line לשאלה כזו. אני לא מכירה את עקומת הגדילה של בתך והאם היא הייתה תמיד ארוכה ורזה. בכל אופן על פניו נראה שכרגע היא נמצאת בחוסר משקל כל שהוא. למרות זאת, יש לצפות שמצב המחלה יחלוף והיא תשפר את אכילתה. אז ניתן יהיה להתבסס על מספר מזונות "בטוחים" ולהעשיר אותם. אין טעם להעשיר מזונות במצב של שלשולים והקאות. אם מצבה לא משתפר והשלשולים וההקאות לא חולפים יש להעמיק את החקירה הרפואית ואולי אף לשוב לאשפוז. בשלב זה מאוד חשוב להקפיד על שתייה מרובה (לפחות ליטר ביום) ולא רק מים, בהחלט להשתמש גם במיצים ובמרק. לעקוב אחרי מצבה ולשוב לאשפוז במידת הצורך. נועה

21/10/2002 | 15:25 | מאת: רונה

נועה תודה על תשובתך

מנהלי פורום תזונה קלינית