מיגרנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/10/2002 | 14:22 | מאת: מירב

אני בהריון שבוע 11 וסובלת ממיגרנות. הרופא אמר לי לשנות תזונה אך לא פירט. (אסור.רצוי)מה מומלץ? ומה בכלל לעשות "טבעי" להקלה על כאביי הנוראיים? תודה.

21/10/2002 | 12:57 | מאת: ליטל להב

הי מרב מעניין, האם את סובלת בד"כ ממיגרנות, והאם אובחנת כמיגרנוטית ע"י רופא נוירולוג? דווקא ההריון נותן הפוגה מבורכת של תשעה חודשים לערך... כתבתי למישהי תשובה לגבי מיגרנות ותזונה. ישנם גורמים שעלולים להשפיע: גבינה צהובה, שוקולד, אלכוהול, יינות- בעיקר יין אדום. העניין הוא שזה לא נכון עבור כל אחד, וגם אם כן, זה אף פעם לא הפקטור היחידי. עצתי: א. אם אינך מאובחנת עי" נוירולוג, בקשי אבחנה אצל אחד כזה, וזה מאוד חשוב לטיפול כי ישנם סוגים אחרים של כאבי ראש. ב. והיה וכבר אובחנת כמיגרנוטית, התייעצי עם הנוירולוג האם יש מקום לטיפול בתרופות ממשפחת הטריפטנים (אני לא יודעת אם מותר השימוש בזמן הריון אך שווה לבדוק). בהצלחה-ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית