סרבן אוכל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/10/2002 | 07:20 | מאת: 1414

שלום יש לי תינוק בן 5 חודשים שמסרב לאכול . אני מצליחה להאכיל אותו רק כאשר הוא ישן. ניסיתי הכל: החלפת סוגי מזון, החלפת סוגי בקבוקים וכ"ו. הילד אינו עולה כראוי במשקל. מהי כמות החלב שילד בגיל 5 חודשים צריך במשך 24 שעות? תודה

שלום לך! נתת פרטים מעטים ביותר ואי אפשר לתת כך התייחסות רצינית. זאת משום שיש להעריך כל מקרה של חוסר עלייה במשקל בנפרד על פי הנתונים (שלא מסרת...). צריך להעריך קצב עליה במשקל וצמיחה לאורך מאז הלידה, התהליך של החלפת המזונות וחשיפה למזונות חדשים, התפתחות התינוק באופן כללי, מצבו הבריאותי, היסטוריה רפואית משפחתית רלוונטית וכן הערכה של הכמות אותה הוא אכן אוכל לעומת הצרכים שלו. לכן אני לא יכולה לתת תשובה ברורה וחד משמעית לשאלתך כמה הוא אמור לאכול. את מוזמנת לחזור ולפנות עם פרטים עמט יותר מלאים או לפנות לרופא המשפחה שלך לשם הערכת הגדילה של הילד (מינימום הנדרש על מנת לקבוע האם יש בעיה או לא). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית