כיצד ניתן לבדוק חילוף חומרים בגוף?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/10/2002 | 11:59 | מאת: ק

מהי בדיקה ביוכימית והמטולוגית של הדם? איזו בדיקה עליי לעבור על מנת לבדוק חילוף חומרים בגוף, בלוטת המגן? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי!

09/10/2002 | 12:52 | מאת: ליטל להב

שלום ברור ביוכימי כולל בדיקות כגון כולסטרול, טריגלצרידים, חלבוני דם, אלקטרוליטים (זרחן, אשלגן,נתרן) ועוד. ברור המטולוגי כולל בחינת מרכיבי הדם השונים- רמת כדוריות לבנות ואדומות, המוגלובין, המטוקריט וכו'. תפקוד בלוטת התריס אכן חשוב לשמירה על חילוף חומרים תקין. תת פעילות של הבלוטה אכן קשורה להשמנה. (אם כי רוב מקרי ההשמנה אינם נובעים מתת פעילות של בלוטת התריס, אלא משהו בין 3-5 אחוז בלבד.) ישנן שיטות נוספות לברור חילוף החומרים, כגון קלורימטריה ישירה ועקיפה, אך הן אינן לשימוש קליני רוטיני. בברכה-ליטל

09/10/2002 | 12:52 | מאת: ליטל להב

שלום ברור ביוכימי כולל בדיקות כגון כולסטרול, טריגלצרידים, חלבוני דם, אלקטרוליטים (זרחן, אשלגן,נתרן) ועוד. ברור המטולוגי כולל בחינת מרכיבי הדם השונים- רמת כדוריות לבנות ואדומות, המוגלובין, המטוקריט וכו'. תפקוד בלוטת התריס אכן חשוב לשמירה על חילוף חומרים תקין. תת פעילות של הבלוטה אכן קשורה להשמנה. (אם כי רוב מקרי ההשמנה אינם נובעים מתת פעילות של בלוטת התריס, אלא משהו בין 3-5 אחוז בלבד.) ישנן שיטות נוספות לברור חילוף החומרים, כגון קלורימטריה ישירה ועקיפה, אך הן אינן לשימוש קליני רוטיני. בברכה-ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית