סרדינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/10/2002 | 10:59 | מאת: לילי

ברשותך יש לי שתי שאלות ואודה לך על מתן תשובה. 1.רציתי בבקשה לדעת האם דג סרדין ממולץ לבעלי כולסטרול גבוהה? 2. ואם את יכולה לפרט לי רשימת דגים שמותר/אסור לסובלים מכולסטרול. תודה רבה.

09/10/2002 | 15:59 | מאת: דנה ויינר

לילי שלום, על טיפול בכולסטרול גבוה תוכלי לחפש באתר זה תחת השם כולסטרול. חלק מהטיפול בכולסטרול גבוה כולל הפחתת כמות הכולסטרול המגיעה מן המזון והפחתה בכמות השומן הרווי בתפריט לעומת השומן הבלתי רווי. תכולת הכולסטרול ב - 100 גר' סרדינים גבוהה מזו בבשר בקר ( חלקים רזים ) הודו ועוף, אך מצד שני סרדינים עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות המומלצות במקרים של כולסטרול גבוה, מחלות לב וסרטן, לכן צריכתם מומלצת אך באופן מבוקר, כלומר לא על בסיס יומי. כמו כן סרדינים עשירים מאוד בסידן. ישנם דגים דלים יותר בכולסטרול לעומת הסרדינים אך עדיין עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות כגון : סול, הרינג, פורל, טונה וסלמון, ולכן עדיפים על פני הסרדינים. בברכה, דנה

16/10/2002 | 11:06 | מאת: לילי

תודה רבה על המענה.

מנהלי פורום תזונה קלינית