תה תפוחים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/10/2002 | 07:14 | מאת: גאיה

שלום בני בן שנה ושלושה חודשים הייתי מעוניינת לתת לו לשתות בחורף במקום תה מעט סיידר עם מים פושרים. שאלתי היא איזה ויטמינים תפוחים מכילים והאם הם אינם נפגעים במגע עם מים פושרים. תודה ויום טוב גאיה

גאיה שלום! מים פושרים כשלעצמם לא יפגעו בויטמינים. תפוחים מכילים כמות נאה של ויטמין C בעיקר אך ויטמין זה מאוד פגיע ומתחמצן במגע עם האויר. לכן כל צורת עיבוד של הפרי או הירק המכילים אותו, תפגע בפעילות הויטמין. מראש ניתן להניח כי אפילו אם הסיידר מכיל ויטמין C, פעילותו כבר פגועה. אין צורך לדאוג מפני שויטמין זה מצוי בכמויות יפות בירקות ופירות אחרים ואכילתם בצורתם הטבעית תספק את כל צרכי הילד. לגבי מקורות טובים לויטמינים ומינרלים - קראי תשובתי לשאלה הבאה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית