תזונת ילדים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/10/2002 | 20:02 | מאת: רביד

שלום, בני בן שנה וחודשיים. רציתי לדעת האם בשלב זה שתיית בקבוק של חלב פרה היא שוות ערך מבחינה תזונתית לשתיית בקבוק של תחליף חלב (בני שותה היום כ-3 בקבוקים של סימילאק ביום בנוסף על האוכל הרגיל). כמו כן רציתי לדעת מה הנזק בגיל זה באכילת יותר מביצה אחת ביום (לא יותר משתיים). תודה רבה.

רביד שלום! הסיבה להמלצתנו להמשיך ולהשתמש בתכשירי הזנה לתינוקות במקום חלב, גם עד גיל בוגר יותר (אפילו 5-4 שנה), היא בשל העובדה שתכשיר הזנה כזה מתאים יותר ומלא יותר מבחינת תכולתו התזונתית לעומת החלב. תכולת הויטמינים והמינרלים שבו יכולה לחפות על צריכה בלתי מספקת ונאותה שלהם מהאוכל הרגיל בגיל זה. מכיוון שאנו מבשלים ומרסקים ירקות ופירות אנו גורעים מפעילות הויטמינים שבהם (נכון לעשות זאת עד שהילד מסוגל ללעוס, לפרק ולעכל המזון כהלכה). נקודה נוספת היא תכולת החלבון. בגיל זה הילד בדרך כלל אוכל כמות חלבון גדולה בדמות מעדני חלב וגבינות, שלא לדבר על בשר וביצים. בד"כ הוא מגיע לכמות עודפת של חלבון. זו תגדל עוד יותר בשתייה של חלב המכיל פי 2 חלבון לעומת תכשיר הזנה לתינוקות. אם כל זאת, אין שום מניעה לשתיית חלב בגיל זה. לגבי ביצים, הן אינן גורמות נזק לפעוטות. אך כמו כל דבר בחיים, מומלץ לאוכלן במידה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית