זרחן הפוגע הספיגת הסידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/10/2002 | 12:24 | מאת: tami

קראתי שמשקאות קלים מכילים זרחן הפוגע בספיגת הסידן. אבקש לדעת באילו משקאות מדובר והאם משקאות מוגזים דיאטטית נכללים במשקאות האמורים.

08/10/2002 | 13:09 | מאת: דנה ויינר

תמי שלום, אחד הגורמים המפריעים לספיגת סידן מהמזון הוא נוכחות זרחן ברמות גבוהות מאוד, כלומר עודף ניכר בזרחן ביחס לסידן ישפיע על הספיגה. כמות הזרחן במשקאות קלים הינה יחסית זניחה, כך שהשפעתה מינימלית. כן אוכל לומר כי במשקאות הבאים : קולה ( דיאט קולה ), בירה רגילה יש מעט יותר זרחן בהשוואה לשאר המשקאות הקלים, אך גם כאן הכמות קטנה ונראה כי ההשפעה מזערית, אין התוויה לא לצרוך משקאות קלים עם מזונות עשירים בסידן. בברכה, דנה.

מנהלי פורום תזונה קלינית