קורנפלקס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/10/2002 | 06:11 | מאת: שירי

שלום רציתי לדעת אם אוכלים קורנפלקס ביחד עם חלב האם זה לא מונע את ספיגת הברזל שבקורנפלקס? תודה

07/10/2002 | 13:25 | מאת: טל

החלב לא מונע לחלוטין את ספיגת הברזל אך הוא מקטין אותה בצורה משמעותית.

07/10/2002 | 17:57 | מאת: דנה ויינר

שישי שלום, אכן סידן מפריע לספיגת הברזל אך אינו מונע אותו לחלוטין. הסידן משנה את הערכיות של הברזל וכך מונע ממנו ספיגה אידאלית. לצערי איננו יודעים באיזו צורה כימית מגיע הברזל בתוך הקורנפלקס, וייתכן והוא נמצא במצב כימי בו סידן לא יפריע לספיגה. בכל אופן חלק מהברזל נספג. כמו כן, בהנחה כי קורנפלקס אינו מקור הברזל היחיד בתזונתך, והינך צרכנית של בשר, קרוב לוודאי כי לא תפתחי חסרים בברזל. במידה והניך סובלת ממחסור בברזל ואת צמחונית רצוי כי תשקלי יחד עם הרופא המטפל ו/או הדיאטנית על תוסף כדורי ברזל, שכן קורנפלקס אינו מהווה תחליף לבשר. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית