תזונה נכונה עם מחלת הגאוט (שגדון)

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/04/2012 | 11:06 | מאת: רועי

שלום רב, לא ברור מאילו מזונות ונוזלים צריך להימנע לגמרי או לצרוך במימון נמוך: 1. בשר אדום 2. עוף והודו 3. דגים - כל המינים ? 4. אלכוהול - כל הסוגים ? 5. קמח לבן וסוכר תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
17/04/2012 | 16:57 | מאת: דנה ויינר

שלום רועי, בשר אדום, עוף, דגים- עד 100-120 גר' לימה לפני בישול. אלכוהול- בעיקר בירה לבנה אך גם רצוי להפחית אלכוהול באופן כללי. אין מניעה מקמח לבן וסוכר באופן ישיר על גאוט, אבל ישנה קורלציה בין השמנה, בעיקר בטנית, לבין גאוט. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית