דברים שלא הבנתי..
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לדנה שלום אני קצת מבולבל, אשמח אם תעשי לי סדר בבלאגן. לא הבנתי אם סוכר לבן מזיק מצד עצמו או שהוא רק משמין או בא על חשבון דברים אחרים. האם כדי לעכל סוכר ופחמימות פשוטות הגוף נדרש להשתמש בויטמינים? בעיתונים למיניהם רושמים תזונאים שסוכ ר פחות מזוקק שורף פחות ויטמינים בשעת עיכול. עוד רציתי להבין, מהי חשיבותו של הערך הגליקמי במזון והאם ראוי להקפיד עליו אע?פ שרזים ולמה האם אכילת סוכר בלתי מוגבלת שלא הובילה להשמנה גרמה לתחלואה כלשהי?
שלום יוני, היופי בתזונה ורפואה שזהו לא מדע למעשה, ועל כן אין תשובה אחת נכונה. אנחנו מתבססים על מחקרים רבים, בעלי מגבלות רבות, ולכן אין מסקנות נכונות לכלל האוכלוסיה. אנחנו בוחנים נטיות והפשעות אפשריות, אבל הוכחה חד משמעית טרם קבלנו וכנראה גם לא נקבל, כי גוף האדם הינו מורכב מאוד . לשאלתך, מחקרים רבים בנוגע לסוכר לבן ופחמימות בכלל הראו כי צריכה מוגברת שלהם קשורה יותר להשמנה, סוכרת ומחלות נלוות אחרות. אין זה אומר שאם אתה רזה תחלה או לא תחלה, אלא יכול לכוון מבחינה סטטיסטית. שכן מעבר להרגלי החיים שלנו יש גם סביבה וגנטיקה שהינה מורכבת מאוד. כל תהליך מטבולי בגוף, לעכיול פחמימות שומנים חלבונים, נשימה, הכל דורש אנזימים שחלקם דורשים ויטמינים ומינרלים לתפקוד תקין. אין הבדל אם מדובר בסכור לבן או חום, הגוף לא מבדיל בין מולקולת גלוקוז שהתפרקה במעי מסוכר כזה או אחר. אין מחקר מדעי ראוי שבדק האם אכילת סוכר ללא השמנה גורמת למחלות. בברכה,דנה