חמאה או מרגרינה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/02/2012 | 18:51 | מאת: אהובה

שלום דנה! תודה על ההרצאה שלכן היום, שלך ושל גילה. שאלתי: לפני כמה חודשים נכחתי בהרצאה של תזונאית בכירה ומוכרת מאוד מאיכילוב, ובה נשאלה השאלה - מה להעדיף, מרגרינה או חמאה?. התשובה היתה: אם הייתם שואלים אותי לפני 5 שנים הייתי אומרת - חמאה, כי במרגרינה היה הרבה שומן טראנס. היום, מכיון שכמעט ואין שומן טראנס במרגרינה , אני מעדיפה להשתמש במרגרינה, כי בחמאה השומן רווי וכו'. ואכן בזו שאני משתמשת, תוצרת הארץ,בלובנד, לאפייה ללא מלח, רשום פחות מ-1% חומצות שומן טראנס.., היום שמעתי אותך ממליצה או מעדיפה להשתמש בחמאה. האם יש הבדל בהמלצות בין מרגרינה או חמאה לאפייה לבין אלו למריחה? אני כבר מבולבלת :-) תודה

לקריאה נוספת והעמקה
26/02/2012 | 23:17 | מאת: דנה ויינר

שלום אהובה, עדיין עמדתי נחרצת לגבי שימוש בחמאה, שיהנו מוצר טבעי ולא מלאכותי כמו מרגרינה. רצוי לעשות שימוש מתון בכל מקרה, ובאפיה ובטיגון עדיף שמן זית או קנולה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית