דבש

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/09/2002 | 16:49 | מאת: רון

שלום רב, האם דבש בריא? אם כן - אילו יתרונות תזונתיים יש לו? האם יש לו גם מגרעות? האם כדאי לאכול דבש במקום סוכר?

לקריאה נוספת והעמקה
30/09/2002 | 12:34 | מאת: דנה ויינר

רון, שלום, אפשר לומר, אך בזהירות, כי דבש הינו מזון בריא בשל סגולותיו הבריאותיות : 1. הדבש מכיל נוגדי חמצון רבים, חלקם יחודיים לו, וכן ויטמינים המשמשים כנוגדי חמצון, כגון ויטמין C ו - E. לנוגדי החמצון מייחסים תכונות חשיבות במניעת מחלות סרטן, לב וכלי דם. 2. בנוסף הדבש מכיל ויטמינים רבים מקבוצת ה - B החשובים לקיומינו. 3. לאחרונה נמצאו בדבש תכונות אנטיבקטריאליות, מונעות זיהום. 4. הינו בעל תכולה קלורית גבוהה ( במקרה וצריך תוספת קלורית ). המגרעה : בעל תכולה קלורית גבוהה. הבעיה היא שכאשר אנו מייחסים למזון סגולות בריאות אנו נוטים לצרוך ממנו יותר, ולפעמים יותר מדי, לדוגמה שמן זית. למוצרים אלו תכולה קלורית גבוהה, וצריכה מופרזת עלולה לחשוף אותנו לעליה במשקל וכל הסיכונים הכרוכים בכך. לשאלתך האם עדיף סוכר על פני דבש, יש להפריד בין שני סוגי הסוכר, הלבן והחום, ככל שהסוכר פחות מעובד ומזוקק כך הוא בריא יותר, אך עדיין אינו מכיל את הסגולות של הדבש. יש לזכור שלכל השלושה ערך קלורי דומה, כך שמבחינה זו אין עדיפות. כמו כן לא תמיד ניתן להמיר דבש בסוכר, אך היכן שכן אולי עדיף, ותמיד לזכור שאין הבדל ממשי מבחינה קלורית. בברכה,דנה

30/09/2002 | 13:07 | מאת: רון

דנה שלום רב, תודה רבה על תשובתך המקיפה. אין לי משקל עודף כך שאינני מוטרד מהערך הקלורי. יש לי צורך לאכול מתוק לעיתים קרובות (במיוחד לאחר ארוחות) כשאני מרגיש נפילות של סוכר. גם בבוקר אני מעדיף מתוק (אבל זו סתם העדפה אישית). אני יודע שסוכר כשלעצמו לא בריא אך במצבים כפי שתארתי אני חייב לאכול מתוק - והרבה, כי אחרת אני פשוט לא מסוגל לתפקד. הבעיה ברוב דברי המתיקה היא השומן הרווי שבדר"כ נמצא בהם וגם הסוכר עצמו שלא בריא. התחלתי לאכול עוגות ללא שומן רווי כלל אבל כן עם סוכר. אח"כ עברתי ללחם מחיטה מלאה ודבש, בהנחה שזה יותר בריא ומספק את הצורך למתוק. לפי מה שהבנתי מתשובתך נראה שצדקתי. נכון? מה דעתך? שוב תודה, רון.

מנהלי פורום תזונה קלינית