השמנה מסטרואידם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/09/2002 | 19:35 | מאת: אנונימי

שלום, אני חולה בקרוהן מזה שנתיים ואני עליתי כתוצאה מהסטרואידים ב -20 קילו ואני רוצה להוריד אותם ממני וכמה שיותר מהר , האם יש כדורים מסויימים שאפשר לקחת ולא יזיקו לי מבחינת המחלה

24/09/2002 | 20:19 | מאת: adi

היי, תבקשי להיפגש עם דיאטנית שמבינה בקרוהן. עדי

25/09/2002 | 05:44 | מאת: מור

אני גם כן חולת קרוהן וזכיתי ל"עונג" המפוקפק ליטול סטרואידים במשך תקופות ארוכות יחסית. שאלתי אליך - האם אתה עדיין מטופל בסטירואידים?? כרגע רוב המשקל העודף שלך הוא ממים שמצטברים בגוף, ברגע שתגמל מהסטירואים המשקל יתחיל לרדת. אצלי בלי שום דיאטות ירדתי 10 קילו בשלושת החודשים לאחר הגמילה. הירידה לפעמים מתחילה שמגיעים למינונים נמוכים. נכון שחלק מעודף המשקל נגרם כתוצאה מעודף התיאבון שהסטירודים עלולים לגרום. עצתי לך היא קודם להיגמל מהסטירואידים ורק אז לנסות לרדת במשקל. חשוב שתעשה זאת בייעוץ דיאטנית שמבינה במחלות מעי דלקתיות, ולא על דעת עצמך כי אתה עלול לגרום לעצמך נזק נוסף מבחינת המחלה ולהתדרדרות נוספת. הרבה הצלחה ורק בריאות מור

25/09/2002 | 16:59 | מאת: אנונימי

היי, אני כבר הפסקתי ליטול את הסטרואידים לפני 10 חודשים ואנמי עדיין לא רזיתי מה שכן לא הפסקתי בהדרגה אלא הפסקתי מהיום למחר בגלל אי הבנה שלי מהרופא הוא לא אמר לי צריך להפסיק את הסטרואידים בהדרגה ,והייתי אצל דיאטנית ועם התפריטים שהיא נתנה לך במקום לרדת לאט לאט כל פעם עליתי בקילו שתיים

שלום לך! זה לא יהיה אחראי או מקצועי לענות לך על השאלה הזו ללא מעט יותר פרטים. בכל מקרה, קיבלת תשובה יפה ממור המזכירה את "הבורות" לתוכם אתה עלול ליפול אם תנקוט בשיטה דרסטית ובלתי מומלצת. מחלת הקרוהן בד"כ מאופיינת בתקופות התלקחות בהן עלולים לאבד משקל רב. המצב הרצוי במחלה זו הוא מצב רגיעה (רמיסיה) אך אותו לא תמיד קל להשיג ולעיתים יש צורך בטיפול תרופתי המלווה בתופעות לוואי לא כ"כ נעימות או רצויות. אני חייבת להודות שעלייה במשקל במחלה זו היא לפעמים דבר רצוי (עלייה לשם ירידה...). מכיוון שאיני מכירה אותך או את מהלך המחלה שלך, קשה לי לייעץ. אתה צריך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך (גסטראנטרולוג) והדיאטנית המומחית שמטפלת בך (מומחית לגסטרו), האם בכלל כדאי/רצוי לך לרדת במשקל ואם כן, איך עושים זאת ללא גרימת נזק או הרעת מצבך. ציינת שהלכת לדיאטנית ללא הואיל. תמיד צריך לחזור לדיאטנית כדי שתוכל לבדוק: א. האם הבנת ומבצע את הוראותיה ב. האם משהו השתנה במצבך מבחינת בריאות/תרופות/פעילות ואז היא תוכל לסייע באמצעות הדרכה נוספת (אם צריך), שינוי התוכנית (אם צריך), ולפעמים גם פשוט שיחה ועידוד יכולים לעזור. אז עצתי לך - גש לרופא ולדיאטנית! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית