שומן ורוקנות הקיבה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/09/2002 | 18:37 | מאת: אורית

שלום רב, אני סטודנטית לתזונה. שאלתי היא: ידוע ששומן מעכב את רוקנות הקיבה, אולם ברגע שאנו אוכלים דבר מה שומני, כמעט תמיד יש יציאה לאחר מכן. האם שומן מעכב את רוקנות הקיבה או מזרז את רוקנותה? תודה מראש, אורית (שם בדוי).

22/09/2002 | 13:06 | מאת: ליטל להב

שלום אורית שומן אכן מעכב את קצב התרוקנות הקיבה. המשפט שאמרת : "אחרי שאוכלים משהו שומני תמיד יש יציאה" אינו נכון לגבי כל אחד. ישנם גורמים נוספים המשפיעים על תנועתיות המעי. במובן מסויים, ארוחה עתירת שומן, יכולה לגרום ליציאה "רכה " יותר, ובמקרים מסויימים תכולת שומן יכולה להאיץ את הפריסטלטיקה, ואולי מכאן הסקת את המסקנה שהסקת. בהצלחה בהמשך-ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית