דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/01/2002 | 10:24 | מאת: סיגל

שלום רב, ברצוי לשאול שאלות מספר הנוגעות לדיטאה. אני כבת 33, דגובהי 1.80 ומשקלי 65 ק"ג. אני מקיימת פעילות גופנית קבועה ושוחה 5 ימים בשבוע למשך כ - 50ת דקות. כרגע אני מטופלת בטיפולי פוריות ומקבלת הורמונים שגורמים לי להתנפחות כללית (אולי בשל הצטברות נוזלים?) ולעליית 5 ק"ג מיותרים. אני לא רוצה לעשות דיאטת "כאסח", כמו שהייתי עושה בצעירותי, כיוון שאני מעוניינת לתחזק את הגוף לקראת הריון עתידי ואינני מעוניינת מראש להתחיל אותו במשקל עודף. איזו דיאטה הייתם ממליצים לי לעשות?

סיגל שלום! לפני שנתייחס לשאלתך, לא ברור לי אם משקלך היום 65 או 70 ק"ג. בכל מקרה, לגובהך זה הוא משקל תקין לחלוטין! גם סוגיית סיבת צבירת המשקל רלוונטית לגבי ההחלטה אם לשנות משהו בהרגלי התזונה. בכל מקרה גישתך לתחזוק הגוף נכונה ולא הייתי פונה בשלב זה לדיאטות לא רצויות. נא פרטי יותר באם את מעונינת. נועה

30/01/2002 | 15:56 | מאת: סיגל

א. תודה רבה על התייחסותך ב. משקלי כיום 65 ק"ג, אך למרבה הצער, התאבון שלי עקב קבלת תרופות הרומונליות גדל למכביר. הייתי מעונינת לקבל תפריט דיאטטי מאוזן, על מנת לשמור על הקיים, אולי להוריד 3-4 ק"ג מיותרים ולהישאר במשקל קבוע, על אף טיפולי הפוריות (המעיקים, אם יורשה לי לציין..) בברכה, ובתודה מראש

מנהלי פורום תזונה קלינית