חלבון ביצה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/09/2011 | 19:20 | מאת: ליאת

ערב טוב, אני בת 33, צמחונית, נוטלת את התוספים והתחליפים הדרושים בין אם במזון ובין בכדורים, ספירת דם תקינה פרט לאנמיה קלה, נוטלת כדורי ברזל וחומצה פולית מסוג פרוגארד פוליק בהמלצת המטולוג, בריאה בד"כ, בעלת שגרת תזונה בלתי מאוזנת כמעט ושמתי לב לאחרונה שיש לי צורך באכילת הלבן של הביצה כמעט כמו שיש לי צורך באכילת מתוקים. פעולת ההרגעה זהה לפעולת ההרגעה שיוצר נניח שוקולד. אולי זה נשמע מעט מוזר, אבל הייתי רוצה לדעת ממה זה נובע, או אולי מה חסר לי בגוף מבחינת ויטמינים או מינרלים או בכלל מה יש בלבן של הביצה שגורם לי הרגשה טובה כמו בעת אכילת שוקולד...תודה רבה:-)

לקריאה נוספת והעמקה
07/09/2011 | 08:01 | מאת: דנה ויינר

שלום ליאת, לא ידוע לי מה מקור "הקרייבנינג" שלך לחלבון הביצה. ייתכן ומרכיב מסויים בחלבון או בחומצות האמינו מעלה אצלך את הסרוטונין וגורם לתחושה זהה לזו של שוקולד, אך אין עדות מדעית לכך. בברכה,דנה

07/09/2011 | 17:13 | מאת: ליאת

מנהלי פורום תזונה קלינית