שומשום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/09/2002 | 09:26 | מאת: שירלי

בוקר טוב שמעתי שמועה שהשומשום המפוזר ע"פ לחם, לחמניות ומוצרי מאפה למיניהם איננו מיתעכל בגוף ולכן איננו מוסיף לערך הקולרי של המוצר רציתי לדעת האם זה אכן נכון , ואם לא מהוא הערך הנוסף מן השומשום - אולי עדיף ליצרוך מוצרים בהם לא מפזרים אותו (למרות שיש מעט כאלו) תודה

17/09/2002 | 08:46 | מאת: דנה ויינר

שירלי, שלום, שומשום הוא סוג של זרע, שהינו קשה לעיכול, הואיל ואת הקליפה איננו מסוגלים לעכל. הדבר תלוי במידת הלעיסה של השומשום וכמות השומשום. הכמות המפוזרת על גבי לחמניות הינה יחסית זניחה ועל כן התרומה הקלורית נמוכה. אך בתור זרע יש לזכור כי השומשום מכיל תכולת שומן גבוהה, ובכמויות גדולות ( כמו בשומשומיות ) תרומתו הקלורית גבוהה כ - 550 קק"ל ל - 100 גר' מוצר. שומשום טחון ( טחינה, חלווה )הינו בעל ערך קלורי גבוה, הואיל והתוכן הוצא מתוך קליפת הגרעין. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית