משלשלים למינהם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/09/2002 | 09:34 | מאת: דבורה

אני בת -27 ובמשך כמעט 10 שנים אני נוטלת כדורים משלשלים![כיום אני נוטלת כ-10 כדורים ביום!] אני לא מעוניינת לפנות לרופאת המשפחה[אני לא גאה במעשי]. ברור שלא פשוט להפסיק ושהכל יתפקד כרגיל.מה אני יכולה לעשות?

09/09/2002 | 13:10 | מאת: adi

היי, כן לפנות לרופאת המשפחה! נכון, היא לא תאהב את הרעיון, אבל את חייבת להפסיק והיא תדריך אותך איך. עדי

11/09/2002 | 15:54 | מאת: קרן ע. דיאטנית קלינית.

דבורה שלום, שימוש במשלשלים כה רבים למשך 10 שנים גורמים לתלות בהם.המעיים הופכות ל"עצלות", וקשה להם לעכל בפני עצמן. למרות שאינך רוצה ללכת לרופא כללי, נראה לי שזהו הדבר הנחוץ לעשות , ויפה שעה אחת קודם, היות ויתכן שיש לכך נזקיפ פיזיולוגיים כגון רמות נמוכות של אשלגן בדם, התייבשות , ובעקיפין השפעה על הלב. יש אפשרות להגמל ממשלשלים , אך ראשית את חייבת בירור ופיקוח רפואי.

12/09/2002 | 15:26 | מאת: דבורה

קרן ע. תודה לך על תשובתך. רציתי לדעת האם אחות דיאטנית תוכל לעזור לי או שעליי לפנות לרופאת המשפחה?

מנהלי פורום תזונה קלינית