מצמחי לחלבי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/09/2002 | 14:29 | מאת: הלן

יש לי תינוק בן 3 וחצי חודשים בגיל 3 שבעות ההעברתי אותו לפורמולה צמחית בגלל הקוליק -זה עזר אבל עכשיו אני רוצה לחזור לחלבי, אני חושבת שזה יותר בריא ומזין. איך לעשות את זה הכי נכון?

הלן שלום! קודם כל את צודקת, תכשיר הזנה על בסיס חלבון חלב פרה אכן בריא ומזין יותר וההמלצה הגורפת היא לתת אותו (ולהעדיף השימוש בו), באופן בלעדי עד גיל חצי שנה , כאשר ההנקה אינה מתאפשרת. לאחר גיל חצי שנה, התכשיר ממשיך לשמש חלקית בנוסף למוצקים. עד גיל שנה ואפילו שנתיים מומלץ להשתמש בו במקום בחלב רגיל. לשם ידיעה כללית, קיימים כיום תכשירי הזנה על בסיס חלבון חלב פרה המתמודדים לא רע עם בעית הקוליק וצריך לתת להם צ'אנס לפני שעוברים לשימוש בתכשיר צמחי (כמו מטרנה סנסטיב או סופר פורמולה של רמדיה). לשאלתך, כדי למנוע אי נוחות (במעבר מתכשיר הזנה ללא לקטוז לכזה המכיל לקטוז), מומלץ לעשות את המעבר בהדרגה: ביום הראשון 20-30 מ"ל מארוחה אחת והשאר תכשיר צמחי. ביום הבא ארוחה אחת מלאה והשאר תכשיר צמחי. ביום הבא 2 ארוחות לסרוגין במהלך היום והשאר תכשיר צמחי. לאחר מכן אפשר לעבור להזנה מלאה. בהצלחה! נועה

04/09/2002 | 18:36 | מאת: הלן

07/09/2002 | 21:00 | מאת: הלן

שלום נועה. עשינו כפי שהדרכת אותנו, נתננו 30 סמ"ק רגיל, והשאר צמחי. תוך 3 שעות העולל הקיא הכל דרך הפה והאף, כמו כן שלשל הכל. מה עושים? האם ישאר צמחי לעד?

מנהלי פורום תזונה קלינית