אינדקס גליקמי
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום. למיטב הבנתי אם אני אוכל מאכל כלשהו בעל אינדקס גליקמי גבוה(כמו אורז למשל) ומשלב אותו עם ירקות ובשר אז הדבר מוריד את האינדקס שלו זה נכון? ואם כן עד כמה ההורדה משמעותית?.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום, הינך צודק בהחלט. אינדקס גליקמי נבדק על מזון בודד בלבד ועל כמות מסויימת של פחמימות המגיעות ממנו. בשילוב מזון אחר כגון ירקות המכילים סיבים תזונתיים ובשר המכיל שומן וחלבון, הערך הגלקמי של האורז יורד באופן משמעותי. לצערי, אין לי מספרים, אך הניסיון מראה שרמות הסוכר בדם עולות לאט יותר ובעקומה חדה פחות. בברכה,דנה
בשילוב למשל קוטג' דל שומן עם דגני בוקר קמו קורנפלקס? אגב המון תודה על התגובה