הרכב תזונתי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/09/2002 | 19:54 | מאת: שיר

שלום, נתקלתי בסוגי פסטה שונים המורכבים מחיטת דורום. האם זה אומר שהפסטה מזינה יותר, רזה יותר, או קלה לעיכול מעצם היותה מורכבת מחיטה? תודה.

03/09/2002 | 08:55 | מאת: דנה ויינר

שיר שלום, דורום הוא סוג של חיטה, אשר ממנה מייצרים קמח ליצור פסטה. יש המייצרים פסטה מקמח שמקורו בחיטה מלאה, קמח לבן ועוד. ההבדל העיקרי בין קמח דורום לבין קמח לבן הוא החלבון, בחיטת דורום יש יותר חלבון ופחות פחמימות מקמח לבן, אך לא בהבדל משמעותי. כמובן, ככלשהקמח עובר פחות עיבוד, הוא מכיל יותר סיבים תזונתיים, לכן קיימת אפשרות, שדורום עשיר יותר בסיבים תזונתיים, ולכן אולי יותר מזין. מבחינת ערך קלורי אין כל הבדל. הבדל נוסף הוא במבנה הקמח, קמח שמקורו מחיטת דורום נחשב קשה יותר ומותאם בעיקר חייצור פסטה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית