ויטמינים - חלב - ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/09/2002 | 23:54 | מאת: שרונה

אני יודעת שמאכלים עם סידן מעכבים קליטת ברזל או מונעים אותו. כיצד זה קורה? האם , אם כן, מותר לקחת ויטמינים להריון (שמכילים ברזל) סמוך לארוחה המכילה חלב? תודה.

02/09/2002 | 14:32 | מאת: דנה ויינר

שרונה שלום, סידן מעכב ספיגת ברזל ע"י שינוי המטען החשמלי של הברזל והופך אותו לצורה שנספגת פחות במערכת העיכול. באופן כללי, תוספי ברזל או תוספים המכילים ברזל מומלץ לא ליטול עם מזון, תוספי מינרלים אחרים או עם תה וקפה, כלומר ליטול בנפרד ממזון ומתוספי מזון. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית