סויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/09/2002 | 21:30 | מאת: יערה

שמעתי שאכילת מוצרי סויה עלולה להזיק ורציתי לדעת מה ידוע על כך. צרפתי כאן מידע. תודה. www.mercola.com/2000/apr/9/soy_research_update.htm

יערה שלום! שלחת לנו מאמר ארוך ומעניין (שיקח לי קצת זמן להתעמק בו). מקריאה ראשונית אני חייבת לומר שרוב הנושאים (המדעיים) המועלים בו מוכרים לנו. מעניין מאוד האספקט ההיסטורי והפוליטי-כלכלי של הנושא. אם תערכי חיפוש תחת המילה סויה תראי שהתייחסנו לא מעט לנושא זה בשאלות קודמות באתר. הגישה האישית שלי היא שסויה כמו הקטניות האחרות היא מרכיב חיובי בתפריט לכשעצמה. עם זאת, אין הצדקה להשתמש בה כתחליף למוצרי חלב או כתחליף לבשר. מהכיוון של תזונת תינוקות, אין כל המלצה לתת תכשירי הזנה לתינוקות המבוססים על חלבון הסויה. הנזק עם כן, טמון בהלבשת הסויה בתכונות לא לה. מי שאוכל אותה (בכמות מתונה) כחלק מתפריט מגוון הכולל גם בשר וגם מוצרי חלב, לא יגרום לעצמו (לפי דעתי), כל נזק. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית