קשיי האכלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/08/2002 | 14:03 | מאת: יובל

ביתי בת 7 חודשים בחודש האחרון מסרבת לאכול ואוכלת 200 ג' ביום. היא לא מוכנה לפתןח פה או לא בולעת את האוכל. פניתי לרופאים וכולם אומרים שהכל בסדר היא שמחה ומרוצה , היא לא מאוטטת סימני רעב. אני רוצה לציין שתמיד אכלה מעט כל 4 שעות כ80 ג'. עכשין היא אוכלת כל 4 שעות 40-50 ג'. אני דואגת ולא יודעת למי לפנות ומה לעשות. להכריח אותה? להאכיל אותה במרווחים קטנים? להגדיל מרווחים?

יובל שלום! פרטים חשובים שחסרים לי על מנת שאוכל להתיחס הם נתונים על גדילתה (משקל וגובה בלידה ובכל חודש עד עתה) ועל התפתחותה המוטורית. מבחינת אכילה - מה אכלה מהלידה סוג האוכל וכמויות. מתי התחילה תוספות (אם בכלל?) ומהן. האם יש נתונים בריאותיים שחשוב להוסיף כמו מחלות, טיפול תרופתי, רגישיות ידועות במשפחה למזון וכו'. ככל שתתני לי יותר פרטים, אוכל לתת התייחסות טובה יותר. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית