אי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/08/2002 | 20:41 | מאת: מוני

ברצוני לדעת איזה מאכלים אסורים ואיזה רצויים לאישה בת 87 שעברה צינתור וסובלת מאי ספיקת כליות.

לקריאה נוספת והעמקה
02/09/2002 | 07:52 | מאת: דנה ויינר

מוני שלום, תזונה לאחר צנתור ומצב של אי ספיקת כליות הינה מורכבת ביותר ומשתנה מאדם לאדם בהתאם לגילו, משקלו, הרגלי אכילה נוכחיים וכן מצב או התקדמות המחלה. אין מזונות אסורים ומותרים, הדיאטה נבנית באופן אישי לכל מטופל ע"י הדיאטנית. ייתכן והאדם אוכל כפי שמותר וייתכן ההפך, ואלו דברים שניתן לטפל רק בפגישה אישית. באופן כללי יותר, דיאטה למצבי אי ספיקה כלייתית, כוללת דיאטה דלת חלבון, ולרוב גם דלת מלח ( תלוי אם המחלה מלווה בעליית לחץ דם, בצקות ).הדיאטה הינה מחושבת על הגרם, ואין כל טעם להגביל בחלבון באופן עצמאי, שכן קיימת סכנה של תת תזונה ומחסורים קשים, וכאן נכנסת הדיאטנית לתמונה. מטרת הדיאטה אינה לרפא את החולה אלא להאט את קצב התקדמות המחלה הכלייתית. לאחר צנתור לרוב ממליצים על דיאטה דל שומן וכן דלת מלח., על מנת לנטרל גורמי סיכון כגון שומנים בדם ויתר לחץ דם במידה ואלו קיימים. המלצתי החמה, פנו לדיאטנית המתמחה בנושא בקופת החולים הסמוכה . בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית