תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/03/2011 | 21:42 | מאת: עובד

שלום,כל משפחתי רגישים ל-g6pd בזמן האחרון ישנה תופעה שכאשר רעייתי אוכלת גרנולה של חברת שופרסל,היא מרגישה בחילות,סחרחורות וכאבי ראש,וזה כבר קורה לה בפעם השלישית,שאלתי היא ממה זה יכול לקרות?לפי התוית על המוצר,הוא מכיל את הפריטים הבאים:שיבולת שועל(מכיל גלוטן),סוכר,פתיתי אורז(אורז,סוכר גלוטן חיטה,מאלט חיטה ושעורה חומר מתחלב(לציטין סויה)),שברי אגוזי פקאן,נטיפי שוקולד מריר שבבי שקדים,שבבי קוקוס,שמן דקלים,אבקת קקאו סירופ גלוקוז פרוקטוז,סירופ קרמל,מלטודקסטרין מלח,חומרי טעם ומלח.בנוסף לזאת מצוין גםשעשוי להכיל עקבות בוטנים ן/או שומשום. אנימבקש לדעת האם משהו מהחומרים האלו יכולים להשפיע לאלה שרגישים לע6פג,תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
16/03/2011 | 07:21 | מאת: דנה ויינר

שלום עובד, לפי ההרכב שאתה מתאר לא נראה שזה קשור ל-G6PD של אשתך. ייתכן וזו תגובה אלרגית. בכל מקרה שתפסיק ותנסה גרנולה מיצרן אחר ותראה אם חשה אותה תחושה. בכל מקרה הייתי פונה לרופא לבירור. בברכה,דנה

16/03/2011 | 13:04 | מאת: עובד

תודה

מנהלי פורום תזונה קלינית