המשך יציאות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/08/2002 | 12:37 | מאת: שרון

נועה שלום, הייתי אצל דיאטנית אך היא לא הצליחה לאתר את הגורם לגזים. לעומת זאת היא לא אמרה לי לבודד תפו"א, תירס, חיטה אלא רק ירקות יוצרי גזים והורדת קליפה מירקות ופירות. מבקשת אם אפשר לעזור לי,תודה

28/08/2002 | 14:40 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

שרון שלום כפי שציינתי בתשובתי הקודמת ישנם מרכיבי מזון שונים ונוספים שעשויים לגרום לגזים. במידה וניסית (עפ"י הנחיות הדיאטנית) לבודד מרכיב מזון מסויים מספיק זמן ולא חשת הקלה צריך לנסות לבדוק מרכיבי מזון אחרים. בכל מקרה אני מציעה לך לגשת שוב לדיאטנית ויחד איתה לנסות לבחון את הגורמים האחרים האפשריים. הפעולה צריכה להיות בשיתוף עם הדיאטנית לאורך זמן משום שלפעמים לוקח זמן לגוף להגיב לשינויים שעשינו במזון, כמו כן חשוב להשלים מבחינה תזונתית רכיבי מזון שיכולים להיות חסרים עקב ויתור על מזון מסוג מסויים. אין באפשרותי לתת יעוץ פרטני ON LINE . בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית