B 12 וחומצה פולית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/08/2002 | 20:29 | מאת: שלי

האם רמות גבוהות (מעל לנורמה) של ויטמינים אלה בדם לאורך זמן עלולות להזיק? תודה.

28/08/2002 | 12:34 | מאת: דנה ויינר

שלי שלום, לאור מקרים רבים לאחרונה בהם נתקלתי בעודף של ויטמינים אלו בדם, ערכתי הסתכלות באתרים מוסמכים בנושא ובספרות, ובאף אחד מהנ"ל לא הוזכרה בעיה או חשש מהרעלה בעודף משני ויטמינים אלו בדם. השאלה מדוע ישנם עודפים, אם המקור הוא מלקיחת תוספים אז יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי מינון או הפסקת הטיפול. אך אם אינך לוקחת תוספי מזון המכילים ויטמינים אלו והמצב כך באופן טבעי, יש לבדוק את המקור לכך, או ע"י רופא המשפחה או ע"י רופא מומחה, המטולוג. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית