השפעות הקראטין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/08/2002 | 23:39 | מאת: שי בן 22

מה הן השפעות לקיחת קראטין באבקה לפני אימון האם מומלץ ואם לא אז מדוע?

שי שלום! אני לא מומחית לתזונת ספורט ולכן אני מציעה לך קודם כל להתייעץ עם מישהו יותר מוסמך, וזה כולל גם את מי שאחראי על האימונים שלך. אני כן יכולה לתרום לך מעט מהידע שיש לי בנושא: קראטין הוא חומר התורם אנרגיה זמינה לשרירים ובכך יכול לשפר את הביצועים של הספורטאי. הוא מתאים לסוגי ספורט בהם יש צורך באנרגיה מתפרצת, כלומר סוגי ספורט אנארוביים. לדוגמא ריצות למרחקים קצרים, זריקות והטלות, קפיצות, גם כדורגל (כשצריך לפתח מהירות תוך זמן קצר). ההגיון לשימוש בחומר זה הוא כאשר עוסקים בספורט תחרותי וזקוקים לשיפור הזה שיכול להתבטא בקיזוז מאית שניה בריצת 100 מטר או בתוספת של 5 ס"מ להטלת כדור ברזל. שיפור כזה קטן יכול להיות משמעותי ביותר לספורטאי. לדעתי אין הצדקה לשימוש בקראטין במסגרת פעילות ספורטיבית עממית, למטרות אישיות כמו שמירה על כושר, משקל גוף תקין או פיתוח הגוף. לגבי השפעות לוואי של החומר, ואם כדאי להשתמש בו או לא, רצוי להתייעץ עם מומחה. נועה

28/08/2002 | 12:01 | מאת: שי בן 22

נועה תודה- בתגובה לדבריך - מאמן הכושר שלי ממליץ על לקיחת אבקות ואני עד היום מתנגד - אני מתאמן המון זמן ויחסית התוצאות ניכרו לעין - אבל תמיד ממליצים לי לקחת בקות שישנו תא התוצאות לגמרי.

מנהלי פורום תזונה קלינית