הריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/08/2002 | 16:00 | מאת: רינה

עד כמה באמת תזונה חיונית בהריון? אני לא אכלנית גדולה והיו לי כבר הריונות ולידות מוצלחות ללא אכילת כל מרכיבי אבות המזון. אם האמא לא אוכלת כמו שצריך - מאיפה העובר מקבל את הויטמינים וכד' החשובים להתפתחותו? תודה.

רינה שלום! התזונה מאוד חשובה להתפתחות ההריון! מאיפה באמת את חושבת שכל המרכיבים מהם גדל ומתפתח העובר מגיעים אליו? חבל הטבור מעביר לעובר את כל הנוטריאנטים הדרושים לו ממך וממאגרי גופך. אם תאכלי טוב ומגוון תוך שימת דגש על מרכיבים החשובים ספציפית לתקופת ההריון, העובר יתפתח כהלכה ואת לא תסבלי מחוסרים תזונתיים. אם לא תקפידי לדוגמא על צריכה נאותה של ברזל, העובר יקבל את המגיע לו על חשבונך - מאגרי הברזל (מהמעטים הקיימים בגוף) שלך ירוקנו לטובת העובר, דבר היותיר אותך מדולדלת ואנמית. כך בהריון הראשון. אם לא תקחי פסק זמן להתאוששות תזונתית, ותכנסי להריון נוסף תוך פחות משנתיים ועדיין לא תקפידי על צריכת ברזל, העובר השני כבר יסבול מהחוסר ולא יתפתח כראוי. מרכיבים שיש להקפיד על צריכתם לקראת ובמהלך הריון: תוספת קלורית מסוימת, חלבון, ברזל, חומצה פולית, סידן, כל הויטמינים מקבוצת ה - B, וכן מרכיבים נוספים.

מנהלי פורום תזונה קלינית