אחוזי שומן במוצרי חלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, אני בן 50, עוסק בספורט, ואינני נוטה להשמנה כלל. הכולסטרול הרע אצלי גבולי אבל בתחום המותר. אני צורך בכל יום יוגורט 1.5% בבוקר וגבינה 0.5% בערב. יחד עם היוגורט אני נוטל גלולות ויטמינים. עם זאת, לאחרונה גיליתי שמומחים שונים ממליצים להעדיף מוצרי חלב עם 3%-4% שומן. שתי שאלות: 1) האם עלי להעדיף יוגורט 3% שומן לתועלת ספיגת הויטמינים? 2) האם להעדיף גבינה 3% לתועלת ספיגת הסידן? תודה מראש, עפר.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום עפר, אם אין לך נטיה להשמנה קיצונית אין צורך לרדת מתחת ל- 3% שומן, בעיקר לספיגת סידן תקינה ולקבלת חומצות שומן חיוניות. בברכה,דנה