אחוזי שומן במוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/01/2011 | 13:37 | מאת: עפר

שלום, אני בן 50, עוסק בספורט, ואינני נוטה להשמנה כלל. הכולסטרול הרע אצלי גבולי אבל בתחום המותר. אני צורך בכל יום יוגורט 1.5% בבוקר וגבינה 0.5% בערב. יחד עם היוגורט אני נוטל גלולות ויטמינים. עם זאת, לאחרונה גיליתי שמומחים שונים ממליצים להעדיף מוצרי חלב עם 3%-4% שומן. שתי שאלות: 1) האם עלי להעדיף יוגורט 3% שומן לתועלת ספיגת הויטמינים? 2) האם להעדיף גבינה 3% לתועלת ספיגת הסידן? תודה מראש, עפר.

לקריאה נוספת והעמקה
02/01/2011 | 14:07 | מאת: דנה ויינר

שלום עפר, אם אין לך נטיה להשמנה קיצונית אין צורך לרדת מתחת ל- 3% שומן, בעיקר לספיגת סידן תקינה ולקבלת חומצות שומן חיוניות. בברכה,דנה

03/01/2011 | 19:00 | מאת: עפר

מנהלי פורום תזונה קלינית