תפריט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/08/2002 | 13:13 | מאת: דר

האם אכילת פירות/מיץ פירות בבוקר ובצהרים ירק ומנת חלבונים מספיקה לתזונה? (זאת תזונה של דוגמניות)

26/08/2002 | 14:36 | מאת: דנה ויינר

דר שלום, תזונה נכונה מורכבת מצריכה מכל קבוצות המזון : פירות, ירקות, לחם, בשר ומצרי חלב, ביצים, שומנים. כמה צורכים מכל קבוצה תלוי במשקל המטופל, האם מעוניין לרדת או לעלות במשקל, רמת פעילות גופנית, גיל והרגלי חיים. לשאלתך, אם אכילה של פרי אחד ירק אחד ומנת חלבון ביום הינה מספיקה, אז אאלץ לומר לא, כי אין זו תזונה נכונה ומגוונת. באם הינך רוצה לרדת במשקל יש באפשרותך לפנות לדיאטנית בקהילה לקבלת תפריט מתאים ומגוון. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית