חוסר שינה והשמנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/08/2002 | 00:54 | מאת: יעל

קראתי כתבה על כך שאנשים שישנים פחות משש וחצי שעות בלילה נוטים להשמנה וסכרת (עקב הפרשת אינסולין מוגברת) . אני בת 22 וישנה פחות משש וחצי שעות שינה בלילה ( בדר"כ) ,אני לא שמנה ולא ידוע לי על כך שאני חולה בסכרת . יש בסיס נכון למאמר ? אני צריכה להתחיל לדאוג ? מה אני צריכה לשנות בחיי ( חוץ מלישון יותר) כדי למנוע השמנה ? תודה מראש

26/08/2002 | 20:24 | מאת: adi

היי, אצלי זה ככה לפחות. עדי

יעל שלום! לא ידוע לי על תופעה כזו ולא הצלחתי למצוא מאמר מדעי רציני המתייחס לנושא. אם יש לך קצת יותר פרטים אשמח לשמוע ולנסות להתייחס בהתאם. כרגע אין צורך להתרגש... אך בכל מקרה מומלץ לישון 8 שעות בלילה. נועה

27/08/2002 | 14:15 | מאת: יעל

קראתי את המאמר בתור לרופא ולא סיימתי לקרוא אותו אבל אם אני לא טועה הוא פורסם במגזין new life של חודש יולי האחרון.

מנהלי פורום תזונה קלינית