איבוד ערכים תזונתיים בהקפאת בשר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ידוע שקיים איבוד ערכים תזונתיים בהקפאת בשר טרי, אך האם איבוד הערכים התזונתיים מתרחש גם בהקפאת בשר מבושל. ?
שלום לימור, הקפאת הבשר לא גורמת לאיבודים כמו שהיא מורידה מאיכות הבשר, מבנה, גמישות, טעם ובעיקר טריות. ברגע שמקפיאים בשר מבושל, הערכים לא אובדים ממש, כי הם נשמרים בהקפאה. ההשפעה העקרית היא בעיקר על איכות הבשר והטעם, פחות על ההבט התזונתי. ההבט הוא בעיקר איכות המזון וסניטציה שלו. בברכה,דנה