אכילת ביצים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/08/2002 | 13:44 | מאת: גאיה

שלום בני בן שנה וחודשיים לאחרונה התאהב בחביתות שאלתי היא האם מות רלתת לו לאכול כל יום ביצה ואם כן עד איזה גיל. יש לציין שהילד לא אכלן גדול ולכן מאוד שמחתי כשהתחיל לאכול ביצים. תודה מראש גאיה

גאיה שלום! ביצים הן מאוד בריאות, וודאי לילדים. יש בהן חלבון באיכות הכי גבוהה ושומנים המאוד מומלצים לילדים (כן כן, אפילו כולסטרול!). כמו כן יש תכולת ויטמינים חשובה בביצה. אין חשש לתת ביצה או אפילו שתיים ביום. ה"בעיה" עם ביצים - תכולת הכולסטרול, היא לא בעיה של תינוקות וילדים אלא של מבוגרים וגם אז רק למי שיש שומנים גבוהים בדם. זה נובע מסיבות גנטיות, השמנה וצריכה עודפת של שומן רווי (שלא מצוי בכמות גדולה בביצים). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית