מיץ באלומיניום-חסה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/08/2002 | 13:04 | מאת: יעל

שלום, 1) יש תרכיזי מיץ שמגיעים בפחיות אלומיניום- האם האלומיניום יכול להזיק למיץ? 2) האם יש לחסה ערך תזונתי כלשהוא? קראתי שמבין הירקות הירוקים, לחסה אין כל ערך תזונתי ממשי. תודה...

יעל שלום! אני בודקת את עניין האלומיניום ואחזור עליך בהמשך לגביו. בנוגע לחסה, יש לה (כמובן) ערכים תזונתיים לא מבוטלים אך בגלל ש 95% ממנה מים, צריך לאכול כמות גדולה כדי להגיע לכמויות משמעותיות. הכוונה בעיקר לחומצה פולית ולברזל. שני מרכיבים המופיעים בד"כ בירקות עליים ירוקים. לדוגמה - 100 גר' של מלפפון מכיל 150 מק"ג חומצה פולית. 100 גר' של חסה מכילה 135 מק"ג חומצה פולית. עכשיו השאלה חוזרת אליך, מה קל לך יותר לאכול? נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית