חלבונים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/08/2002 | 08:29 | מאת: לילי

האם יתכן רגישות או אלרגיה לכל סוגי החלבונים ואם כן איך בודקים? בפורום גסטרו לא עונים הרבה זמן, מבקשת תשובתכם , תודה

לילי שלום! יש מצבים נדירים מאוד של אלרגיה לכל (או למרבית) סוגי החלבונים. זאת יש צורך לאבחן אצל רופא גסטרו. אלרגיה כזו מאובחנת בד"כ בתחילת החיים בגלל תופעות קשות עד כדי חוסר גדילה. מצבים נדירים נוספים קשורים במחלות גנטיות בהן פגם במטבוליזם של החלבונים גורם ליצירת עודף בחומרים מסוימים. עודף כזה יהיה רעיל לגוף. מחלות אלו גם כן מתגלות מאוד קרוב ללידה. לאחר שיש אבחנה רפואית ברורה, ניתן להציע טיפול תזונתי מתאים. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית