ברזל- המשך

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/08/2002 | 19:30 | מאת: דנית

תודה בעד התגובה לשאלתי למטה. ביקשת נתונים נוספים: רמת המוגלובין: 12.5 ברזל : 17 אני בת 35 וסובלת מחולשה למרות שאין לי אנמיה ממשית. האם נטילת תוספת ברזל רק בימים סביב המחזור החודשי עלול גם להזיק? שוב תודה.

22/08/2002 | 12:57 | מאת: דנה ויינר

דנית שלום, נראה כי רמת ההמוגלובין אינה נמוכה מאוד אך מאגרי הברזל נמוכים, ועל כן יש למלאם. כדורי ברזל שונים מכילים כמויות שונות של ברזל, ורמת הספיגה מכל כדור משתנה. ידוע כי ישנן לעיתים תופעות לוואי במערכת העיכול היכולות לנוע מעצירויות קשות ועד שלשולים. כיום קיימים בשוק מוצרים כגון Gentle iron של סולגאר שנראה כי פחות גורם לתופעות לוואי. לגבי הסוג והמינון בכל זאת הייתי ממליצה לפנות לרופא המשפחה. ההמלצה היומית למנוע חסרים היא 15 מ"ג ביום, אך במצבי חסר נצפה ליותר, ועל כך יש להתייעץ עם הרופא. גם עודפים אינם בריאים. גם לתוזנה חלק לא מבוטל במילוי מאגרי הברזל, ועל כן צריכה של מזונות עתירי ברזל יכולה לתרום לשיקום המאגרים, מזונות כגון : בשר לסוגיו ( בקר, עוף הודו ( בשר מעושן, כבד, דגים, קטניות וזרעים, חלבה, טחינה, פירות יבשים, קורנפלקס. שיעור ספיגת הברזל ממזונות מן החי גבוהה בהרבה ממקורות הצומח.לדוגמה תרד מכיל המון ברזל אך ספיגתו אפסית. יש לזכור מס' כללים כאשר נוטלים תוספי ברזל : להמנע משתיית תה וקפה או קפאין עם הכדורים, או בסמוך לארוחה עשירה בברזל. כדורי ברזל כדי ליטול בנפרד ממזון ומתרופות אחרות. מומלץ ליטול כדורי ברזל בנטכחות ויטמין C המזרז ספיגת ברזל. נמצא בעגבניות, קיווי, ופירות הדר. בברכה, דנה

22/08/2002 | 20:32 | מאת: דנית

מנהלי פורום תזונה קלינית