המשך לשאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/08/2002 | 09:11 | מאת: נ

תודה על התשובה, אך הכוונה היתה האם לאחר דיאטה כלשהי והגעה למישקל רצוי, האם הגוף יודע כמה הוא צריך והאם ניתן ליסמוך על הגוף כדי לדעת כמה לאכול ע"פ תחושות רעב ושובע ללא צורך בספירה והתחשבות בכמות קלורית? האם זו לא אמורה היתה ליהיות הדרך האמיתית של החיים בסך הכל?? האם ע"י אכילה ע"פ רעב ושובע - מה שהגוף דורש לא אמור לישמור אותנו על מישקל תקין ובריא? (שוב כמובן שרוב המזון מבוסס על מזון איכותי ובריא ולא רק גאנק וחטיפים)

21/08/2002 | 14:21 | מאת: דנה ויינר

נ שלום, גופינו אינו מכונה או מחשב אין לנו אפרות לתכנתו. הגוף עובד לפי התנאים המוצבים לו ואליהם הוא לומד להתרגל. מהרגע שחשפת את גופך לכמות קלוריות יותר נמוכה הגוף לומד להתייעל ולהסתפק בה על מנת להתקיים, ולכן פעמים רבות אנו רואים את העצירה בירידה במשקל. ברגע שנחזור לאוכל כפי שאכלנו לפני הדיאטה סיכוי סביר כי נעלה במשקל. לכן כל פעם כמות האנרגיה אליה נתרגל איתה נצטרך להשאר על מנת לא לעלות במשקל. פתרון נוסף הוא הוספת פעילות גופנית נמרצת יותר, כמובן במסגרת היכולת. תחושה של שובע ורעב הינם מורכבים מאוד והם יותר ממה שאנו אוכלים, תחושת שובע אינה רק מכנית אלא גם ביוכימית - מוחית. אנו מפרישים הורמונים במינון שונה בכל פעם שאנו עושים דיאטה, והדבר משתנה מאדם לאדם. אם המחשבה שלך היתה מתקיימת במציאות, כולנו היינו רזים, או לפחות לא משמינים אחרי דיאטה, מה שאנו יודעים לא עובד בפועל במרבית מן המקרים. במידה ואת זו המבצעת את הדיאטה, הייתי מציעה לך לפנות ולו לייעוץ חד פעמי לדיאטנית בקהילה ךשיחה ולתפריט המתאים לך לשמירה על המשקל. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית